VIRKON 200g - preparat do higieny żywności
VIRKON - preparat stosowany do dezynfekcji pomieszczeń, powierzchni kontaktujących się z żywnością, środków transportu i jaj konsumpcyjnych.
Preparat ma szeroki zakres działania biobójczego drobnoustrojów chorobotwórczych i powodujących psucie się żywności, dzięki czemu jest szczególnie zalecany w przemyśle spożywczym, handlu, gastronomii, zakładach zbiorowego żywienia lub placówkach użyteczności publicznej.
VIRKON do higieny żywności posiada właściwości myjąco-dezynfekujące i zalecany jest do dezynfekcji powierzchni, sprzętów, maszyn i urządzeń wykonanych z metali, tworzyw sztucznych, gumy i szkła. Preparat z powodzeniem można zastosować do dezynfekcji linii technologicznych, sprzętu i urządzeń produkcyjnych, powierzchni podłóg i ścian, szczotek, mioteł, pojemników na odpady, urządzeń chłodniczych, blatów kuchennych, sztućców, talerzy i naczyń oraz urządzeń sanitarnych.
VIRKON zawiera mieszaninę związków powierzchniowo czynnych, substancji utleniających, kwasów organicznych, nieorgnicznych układów buforujących oraz dodatek substancji stabilizujących. Substancją czynną jest bis (siarczan) bis (nadtle-nomonosiarczan) pentapotasu.
- Rodzaj preparatu Proszek