BEZ DODATKU ZBÓŻ i CUKRU, z dodatkiem witamin i minerałów.
- Z witaminą A: dla prawidłowego funkcjonowania narządu wzroku
- Z witaminą D3: dla mocnych stawów i kości
- Z witaminą E: dla prawidłowej pracy serca, układu pokarmowego i mocnych mięśni
- Z witaminą B6: odpowiada za metabolizm białek, tłuszczów i węglowodanów, tworzenie czerwonych krwinek i prawidłowe działanie układu odpornościowego
- Z tauryną: dla prawidłowej pracy serca, mózgu, układu immunologicznego, rozrodczego i nerwowego
- Z żelazem: dla przeciwdziałania anemii
- Z manganem: dla prawidłowego rozwoju kości, ciśnienia krwi oraz działania układu nerwowego i mięśniowego
- Z jodem: dla prawidłowego działania tarczycy
- Z cynkiem: wspiera zdrowie skóry i sierści
Mięso wołowe to bardzo dobre źródło witamin z grupy B, w tym niacyny, ryboflawiny, pirydoksyny, kobalaminy oraz witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. W mięsie znajdują się także cenne składniki mineralne, takie jak żelazo, cynk oraz selen.
Wątróbka zawiera bardzo wiele witamin z grupy B – witaminy B12, B3, B2 oraz witaminy B9, czyli kwasu foliowego. Witamina B12 pełni ważną funkcję w produkcji erytrocytów. Witamina B3, tak zwana niacyna, jest odpowiedzialna za funkcje mózgu. B2 natomiast bierze udział w procesach metabolizmu i regulacji odporności, a także odpowiada za dobry wzrok. Zawiera również witaminy A, D i K. Wątróbka jest niezwykle bogatym źródłem żelaza. Zawiera więcej żelaza niż jakiekolwiek inny rodzaj mięsa.
Mięso drobiowe ma niską zawartość tłuszczów, jest lekkostrawne, przez co polecane szczególnie w diecie dla zwierząt otyłych lub z tendencją do tycia. Jest bogate w witaminy: witaminy A, B1, B2, B5, PP, B6, B12 oraz składniki mineralne: cynk, fosfor, żelazo, magnez, selen, potas i siarkę. Reguluje poziom stresu, a przy tym wyróżnia się silnym działaniem antyoksydacyjnym, wzmacniającym kości i układ krwionośny.