Wczytuję dane...
Polityka prywatności i cookies

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady zbierania i przetwarzania danych osobowych przekazanych przez Użytkownika oraz przechowywania i dostępu do informacji na urządzeniach Użytkownika za pomocą plików Cookies, służących realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną (żądanych przez Użytkownika), przez Sklep GLOBALVET działający pod adresem internetowym www.globalvet.pl, prowadzony przez: GLOBALVET Wojciech Kmak, ul. Lwowska 134/13 , 33-300 Nowy Sącz, NIP: 7381986532, REGON: 361347570, EMAIL: biuro@globalvet.pl

DEFINICJE:

1. Administrator danych - GLOBALVET Wojciech Kmak, ul. Lwowska 134/13 , 33-300 Nowy Sącz, NIP: 7381986532, REGON: 361347570, EMAIL: biuro@globalvet.pl, tel: 535 244 037

2. Serwis oznacza stronę internetową lub aplikację, pod którą Administrator prowadzi serwis internetowy, działający w domenie www.globalvet.pl

3. Użytkownik - oznacza podmiot, na rzecz którego zgodnie z Regulaminem i przepisami prawa mogą być świadczone usługi drogą elektroniczną lub z którym zawarta może być Umowa o świadczenie usług drogą elektroniczną.

4. Urządzenie - oznacza elektroniczne urządzenie za pośrednictwem, którego Użytkownik uzyskuje dostęp do Serwisu.

5. Cookies Administratora - oznacza Cookies zamieszczane przez Administratora, związane ze świadczeniem usług droga elektroniczną przez Administratora za pośrednictwem Serwisu www.globalvet.pl

6. Cookies - oznacza dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urządzeniach, za pośrednictwem których Użytkownik korzysta ze stron internetowych Serwisu.

7. Cookies Zewnętrzne - oznacza Cookies zamieszczane przez partnerów Administratora, za pośrednictwem strony internetowej Serwisu.

DANE OSOBOWE

1. Administrator, za pośrednictwem Serwisu oraz innych form komunikacji zbiera i przetwarza poniżej wyszczególnione dane osobowe Użytkowników przekazywane podczas procesów rejestracji w Serwisie, realizacji zamówienia lub składania reklamacji:

  • Imię i Nazwisko
  • Adres Zamieszkania
  • Adres Dostawy - jeśli jest inny niż Adres Zamieszkania
  • Adres Poczty Elektronicznej (adres e-mail)
  • Numer Telefonu
  • Adres IP Klienta
2. Dane osobowe przetwarzane będą w celu:
  • realizacji umowy o świadczenie usług określonych przez regulamin sklepu internetowego www.globalvet.pl (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
  • wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze
  • analityczno-statystycznym, aby poprawić działanie i jakość świadczonych usług przez sklep www.globalvet.pl
  • dochodzenia lub zabezpieczenia roszczeń klientów
  • w celach marketingowych własnych produktów, wliczając marketing spersonalizowany
3. Jeżeli użytkownik wyrazi dodatkową zgodę jego dane będa przewarzane również:
  • w celu przesyłanie Użytkownikowi informacji mailowych (NEWSLETTER) o dostępnym asortymencieoraz nadchodzących promocjach (na podst. art. 6 ust. 1 lit f) RODO . Zgoda ta jest całkowicie dobrowolna i w żadnym przypadku nie blokuje możliwości korzystania z serwisu www.globalvet.pl
4. Przekazywanie danych osobowych:
Aby móc realizować zamówienia uzytkowników serwis przekazuje dane osobowe następującym rodzajom podmiotów:
  • firmy kurierskie
  • dostawcy oprogramowania infoormatycznego
  • zewnętrzne firmy księgowe
  • banki i operatorzy płatności
5. Czas przechowywania danych osobowych
  1. Co do zasady dane przetwarzane są przez czas świadczenia usługi lub realizowania zamówienia, do czasu wycofania wyrażonej zgody lub zgłoszenia skutecznego sprzeciwu względem przetwarzania danych w przypadkach, gdy podstawą prawną przetwarzania danych jest uzasadniony interes Administratora.
UPRAWNIENIA UŻYTKOWNIKA
1. Użytkownik, w dowolnym momencie, ma prawo do:
  • dostępu do swoich danych
  • uzykania kopii swoich danych
  • modyfikacji oraz usunięcia swoich danych
  • prawo do cofnięcia zgody na przesyłanie ofert marketingowych (newsletter)
  • usunięcia swojego konta z serwisu
  • złożenia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych na podane poniżej dane kontaktowe bądź tez bezpośrednio do Urzędu Ochrony Danych Osobowych
DANE KONTAKTOWE ADMINISTRATORA DANYCH
GLOBALVET Wojciech Kmak, ul. Lwowska 134/13 , 33-300 Nowy Sącz, NIP: 7381986532, REGON: 361347570, EMAIL: biuro@globalvet.pl

POLITYKA COOKIES

 

  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu … [nazwa podmiotu] z siedzibą pod adresem ….
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

a)      dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

b)      tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

c)       utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

  1. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  2. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

a)      „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;

b)      pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;

c)       „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;

d)      „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

e)      „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

  1. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  2. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  3. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.